Monitorul Cartierelor

Scările RUŞINII din cartierul Mărăşti: gropi și bolovani în loc de trepte - GALERIE FOTO

Scările din cartierul clujean Mărăşti care fac legătura dintre strada Aurel Vlaicu şi zona cunoscută sub numele de „În groapă” au ajuns doar o urmă de scări. În loc de trepte, clujenii au la dispoziție gropi, bolovani, pietriș, iarbă și buruieni crescute prin ceea ce odată au fost scări.

Clujenii trebuie să fie foarte atenţi să nu-şi rupă picioarele pe denivelările care arată ca după bombardament. Scările sunt atât de distruse încât armătura este ieşită în exterior.

În unele zone, dalele care erau în trecut scări au ajuns doar nişte bucăţi de beton printre copacii sălbatici, pavaje şi PET-uri de bere.


Scările sunt rupte pur și simplu astfel că, în unele zone doar iarba şi buruienile crescute îi salvează pe cei care trec prin această zonă.

Un clujean care locuieşte vizavi de scările ruşinii cartierului Mărăşti spune că ultimul care s-a „atins de scări a fost Ceauşescu”.


„De treizeci de ani stau lângă benzinăria de pe strada Aurel Vlaicu şi trec pe aici foarte des. Pe nici dracu’ nu-i interesează să repare scările astea. Singurul care s-a atins de aceste scări a fost Ceauşescu”, a spus un clujean care mergea la Oserul organizat la Expo Transilvania duminică de duminică.

abonare newsletter